(Ziet u geen menu, klik hier voor de complete website)

Oppasadressen

Oppasadressen      Vakantieruilcentrale     Opgeven/aanvragen vakantieadres

Naar Engeland        Naar Zweden


Huisdier uw fox bepaalt vakantie

Niet te ver en niet te lang. De fox als ‘familielid” maakt  de dienst uit als het om de vakantie gaat. Dit zijn enkele conclusies uit een jaarlijks onderzoek onder 843 dierenbezitters.
Het vaakst < 98%> gaat de fox mee. Gevraagd naar de reden antwoordt 76% dat ze hun fox áls onderdeel van de familie zien en dat ze ook tijdens vakanties bij de familie horen.
Slechts 14 % past zich niet aan  het huisdier aan .Als een dier niet mee op vakantie gaat, brengt men die het liefst naar familie< 50%>
Goede twee is onze vakantieruil centrale waar we nog veel oppas adressen kunnen gebruiken. Meld u dus aan, zodat u ook geholpen kunt worden met uw fox.
Derde is het dierenpension < 20%>.  Buren en vrienden worden amper “lastig gevallen” om op te passen.

Een enkele keer komt hier de vraag binnen: wat is een goed dierenpension?
Dierenpensionwijzer.
In de praktijk blijkt het vaak lastig om een betrouwbaar dierenpension te vinden dat nog plaats heeft voor een huisdier.
Via  www. dierenpensionwijzer.nl  van Divebo is in één oogopslag te zien welke pensions in een bepaalde periode nog huisdieren kunnen opnemen. Nederland telt op dit moment meer dan 170 Divebo dierenpensions, die verplicht zijn om zich aan de algemene voorwaarden van Divebo te houden

 

Bent U zelf Uw vakantie al aan het plannen en Uw  hond kan niet mee?
Klik hier voor het adres van een echt honden-hotel!!!!
 
Amber is klaar voor de vakantie Dinky gaat skieën Gaat Yuki te water ja of nee ?
Amber Dinky Yuki

Vakantie Ruilcentrale Family of FoxfriendsAls foxeigenaren opvang nodig hebben tijdens een vakantie-periode en deze zelf niet kunnen vinden of regelen, dan kan men een beroep doen op de FOF_VRC.Er wordt dan bemiddeld tussen de binnengekomen aanvragen van twee gezinnen. Het doel is dus tweeledig, als u zich aanmeldt voor aanvraag dient u zelf ook als opvang te melden, m.a.w,. u zoekt contact met elkaar met het doel elkaars foxen gedurende de desbetreffende periode te verzorgen..Uitzonderingen daargelaten geschiedt dat met gesloten beurs. Lukt dat niet, dan kan er doorverwezen worden naar een paar goede hondenhotels die bekend zijn met de foxterrier. Maar wees gewaarschuwd: een fox is per definitie niet geschikt als pension hond.Het aantal aanvragen per maand kan verschillend zijn. We hebben natuurlijk de zomer, in het voorjaar en najaar zal het minder spelen, edoch met de kerstperiode kan het ook opspelenHet is niet zo dat we iedereen van dienst kunnen zijn Vooral niet in het hoogseizoen van de zomer en de winter omdat de meeste mensen omstreeks dezelfde tijd op vakantie gaan.Daarbij moet de teef of de reu met de fox uit het gastgezin overweg kunnen en vv. Het is zo te regelen dat de foxen door de VRC ""gekoppeld"" kunnen worden na overleg op stamboomgegevens < 06-42072270> en dan eerst kennismaken met het betreffende gastgezin.Het is niet zo dat iemand een dag voor zijn of haar vakantie op een bemiddeling mag rekenen.Het zou prettig zijn wanneer er na een ruiling geevalueerd wordt en u de VRC op de hoogte brengt van uw ervaring.

Men moet voorzichtig zijn met het ruilen van oudere foxen, die kunnen hierdoor totaal van slag raken.Oppasadres
gevraagd voor:

 


 


 Oppasadressen aangeboden door:

De heer R. Schipper, Benedictushof 139, 4133 AJ VIANEN (Zuid Holland).
Telefoon: 0347-370138 E-mail : Roland Schipper

Mevrouw C.W. Mulder, Koekoekstraat 5, 3145 AH Maassluis.
Telefoon: 010-5915272 E-mail : Corry Klein

De heer J. Koelmans, Edzmaheerd 16, 9737 JA Groningen.
Telefoon: 050-542 18 35 E-mail : J. koelmans

Mevrouw N. Neena, Rederijkerstraat 25, 2531 VG, Den Haag
Telefoon: 06-47105022    Email: nosho200@yahoo.com


 

 

 

 

Met fox naar Engeland

Vakantie met uw foxterrier naar :
Engeland, Noord-Ierland, Schotland, Wales, Jersey en GuernseyMet fox naar Zweden
 

Als u uw hond of kat mee wilt nemen op vakantie naar Zweden, begin dan tijdig met de voorbereidingen. De procedure neemt ongeveer 4 maanden in beslag.

  1. Vraag een formulier aan bij Statens Jordbruksverket, S-551 82 Jönköping, tel. 0046-36-15 50 00, fax 0046-36-15 08 18. Voor deze vergunning wordt SEK 400,-- (ca. ƒ 100,--) in rekening gebracht. Dit bedrag kunt u per giro overmaken op rekening 95 57 99 -2 (Postgirot Bank AB) SE-105 06 Stockholm, Sweden. SWIFT adres: PGSI SESS.Stuur dan een kopie van het afschrift mee, met vermelding van uw naam, adres, postcode, woonplaats, telefoon, hond/kat, land waar u naar toe gaat en de geschatte datum van binnenkomst. U krijgt de papieren dan binnen twee weken thuisgestuurd.
  2. Deze formulieren moeten door uw dierenarts worden ingevuld (bij inenting tegen hondsdolheid, leptospirose en hondenziekte/canine distemper). 120 dagen na deze inenting neemt de dierenarts een bloedproef bij uw dier. Dit monster wordt opgestuurd naar een goedgekeurd laboratorium in België of Duitsland (bijv. Institut Pasteur , België).
    Hierna kan een gezondheidsverklaring worden afgegeven (uiterlijk 10 dagen voor uw vertrek naar Zweden).
  3. Uw huisdier moet bovendien ontwormd zijn (lintworm).
  4. Tenslotte moet het dier een goedgekeurd ID-merk hebben (tatoeage of chip). Neem zelf de afleesapparatuur mee!

Let op!!!
Wanneer u deze procedure al heeft gevolgd na 1 mei 1996 en uw hond is/wordt binnen een jaar (365 dagen) na de laatste vaccinatie wederom ingeënt tegen rabiës, dan hoeft u alleen nog maar de vergunning aan te vragen à SEK 400,--. De bloedproeven e.d. zijn dan NIET meer nodig!