Een paar Kuifjes&Bobbies
   


 

23 mei 2004


Er wonen in Midwolda 7 draadhaar foxterriers, 1 reu en 6 teefjes.Zij hoorden op de televisie dat de foxterrier Bobbie van de wereldberoemde stripheld Kuifje dit jaar 75 jaar bestaat. Daarom wilden de 7 foxen Kuifje en zijn Bobbie gaarne ontmoeten en blaften zij in koor: “”Waf, dan komen er vast nog meer foxen op zo’n feestje, WAFWAF!!!

Op 25 mei j.l. was het dan zo ver. Met medewerking van de Telegraaf, Het Jeugdjournaal en het Herge-genootschap in Lunteren midden in de bossen.

Er kwamen daar 97 foxterriers bijelkaar< een wereldrecord>, waarvan 10 Kuifjes met Bobbies. Ze paradeerden door de bak langs de overige 250 mensen en foxen en wonnen allemaal de eerste prijs voor de look-a-like van Kuifje en Bobbie. Deze prijs werd door Leo Timmers de voorzitter van  het Herge-genootschap uitgereikt.

**********************************************************************
Wat een onwijs leuke dag was zondag 23 mei jl. We zijn nog steeds aan het nagenieten. Mooi weer, heel veel fox-terriers en je mocht ze ook allemaal aaien.
Maar hoe kwamen wij hier nou? We hebben geen fox-terrier (ik heb met kerst 1980 een van mijn ouders gekregen). We wilden graag nog een keer een fox-terrier maar: mijn man is allergisch voor katten en honden. Echter van dit ras niet (de laatste 2 jaar van mijn vorige leerde ik hem kennen en had hij nooit last). Om nou zo maar een hond aan te schaffen zagen we niet zitten. Dus voor we tot aanschaf besloten wilden we toch een soort van test hebben. Via een trimster kwamen we in contact met mevrouw Heijmink. Zij nodigde ons uit voor deze dag. En wat blijkt: een schot in de roos. Het ging fantastisch. We kregen deze dag 2 honden van haar (Lady Tova en Lhiver).
Helemaal geweldig. En ja hoor: we hebben besloten een hond aan te schaffen. Hij moet nog geboren worden (ca. 8 juni) maar we kijken er met groot verlangen naar uit.
Uiteraard willen we mw. Heijmink heel hartelijk bedanken voor het leasen van de twee fox-terriers en voor deze uitstekend verzorgde dag.

Hartelijke groeten,
Fam. M. Stoffer
Hellevoetsluis

*******************************************************************
Uit het Dagboek van Falcor

Zondag 23 mei

Baas vroeg op maar niet naar de manege. Jammer ik wou graag naar de manage.
In de auto na 1uur en 30 min in een bos gestopt,leuk denk ik, een bos wandeling maar wat een lawaai.Ik kijk rond en zie ALLEMAAL FOXJES ook mijn mama en broers.Ik heb meteen mijn broertje verteld dat ik de baas ben maar hij was het daar niet mee eens.
Daarna op de foto en een echte ster gezien Bobbie en Kuifje, bleek later niet de
echte te zijn, maar ze leken wel op Kuifje en Bobbie.
Een lekkere wandeling en ik rook iets heel lekkers op de grond maar ik moest
van mijn baas doorlopen.Op het middelpunt van Nederland het G.B.R  poging en  gehaald.Ze filmden mij nog en er werden foto's gemaakt. Maar Dinky moest opscheppen voor de t.v. over wat hij kon en ik over wat hij kon en ik niet (knip oog naar Dinky).
Dus toen wij daar weg waren waren wij de groep kwijt en liepen verkeerd hebben het wel weer gevonden.Lekkere pannekoekjes gehad en een keuring.Aan het einde van de dag weer in de auto en alleen nog maar geslapen ook toen we weer thuis waren.

al met al een ZEER LEUKE DAG GEHAD EN ZEER GEZELLIG.

groetjes FALCOR THE HORSE AND FOXFRIENDS

********************************************************************
 

s-morgens vroeg opgestaan want Gino en Tarkan moesten die dag heel mooi gemaakt worden.Gino's haren werden in een kuif gekamd en geel gespoten T-Shirt (Kuifje en Bobby 75 jaar)pofbroek en schoenen aan (Het feest kan beginnen)

Tarkan werd mooi geborsteld Fox halsband om met daar aan (Kuifje en Bobby 75 jaar)
Ook wij hadden een T-Shirt aan met (Kuifje en Bobby 75 jaar)
Daarna zijn wij de auto ingestapt.Tarkan heel blij (hij bleef steeds kijken naar Gino want hij dacht woefff woefff wat ziet dat ventje er gek uit.)

Aangekomen in Lunteren, wat was dat een leuk gezicht al die Foxen.
Er was even een vechtpartij maar dat was weer gauw over.
We gingen daar gezellig zitten, bakkie koffie er bij en gezellig kletsen.

Eerst was er Look-a Like Kuifje, hier waren 6 tot 8 kinderen die zich als Kuifje hadden verkleed volgens de diversen verhalen van Kuifje en Bobby.De aanwezige jury van Kuifje 75 jaar vonden ze allemaal zeer goed en besloot de kinderen daarom allemaal de 1e prijs te geven.

Hierna begonnen we aan de boswandeling (speurtocht) om allemaal onze Bobby's op deze manier uit te laten.Bij het middelpunt van Nederland werd ons medegedeeld dat er officeel 97 Foxen (Bobby's)waren geregistreerd.

Hiermede hebben wij het beoogde record gehaald en gaan zo het Guines-Book of Records in.Na het beeindigen van de boswandeling stond er voor alle deelnemers een heerlijke lunch te wachten.

Tijdens de lunch is de Look a Like Bobby bekend gemaakt door de Jury van Kuifje, deze vond een Bobby het meest lijken op de Bobby van Kuifje.De eigenares van deze Bobby stond hiervan zelf stom verbaasd te kijken.

Hierna waren er nog div. activiteiten zoals de keuring, foto's en een inzameling voor de organisatie.Daarna werd er nog wat nagebabbeld waarna iedereen weer huiswaarts keerde.

Voor alle kinderen en Foxen, Fox-eigenaren en Fox-eigenaressen was dit een onvergetelijke dag.

En als klap op de vuurpijl waren enkele van de kinderen met hun Foxen nog te bewonderen om 18.50 bij het Jeugdjournaal op Ned.3

************************************************************************
Wij zijn op 23 mei 2004 ook geweest met het wereldfoxenspektakel en we hebben een hele fijne en gezellige dag gehad.Alles was heel goed georganiseerd.
Wij hebben ook heel erg genoten van de kuifje verkiezing met de kuifjes hond.Kortom het was echt een grandioze dag voor ons en onze fox-terrier Timmie.
Heel erg gezellig en met allemaal gezellige mensen bij elkaar die heel erg veel hun fox-terrier houden.
En wij vinden als je je eigen fox-terrier heel erg veel liefde geeft dan ontvang je ook veel liefde van de fox-terrier terug.
Toen onze fox-terrier Timmie 3 maanden oud was zijn  wij ook op een dag geweest op de Jubileumdag in 2002.
Wij hopen dat jullie deze foto,s erg mooi vinden en misschien komen ze een beetje te laat maar wij hopen
 dat jullie ze toch nog kunnen gebruiken.


Groetjes van Riny, Annerie en onze Fox-terrier Timmie.
 


 


DE Bobbie!!!!

Het Jeugdjournaal

De achterhoede...........


De overhandiging van de "collecte" twv € 150,=
nogmaals BEDANKT