(Ziet u geen menu, klik hier voor de complete website)

Foxenhumor

Wat is een fox met een jas aan?
“”Een grapjas!”

Een meisje loopt over straat met haar fox. Een dame ziet hen aankomen en roept: ‘Weg met die fox! Ik voel de vlooien al langs mijn benen kruipen!” “”Kom vlug” zegt het meisje tegen haar fox vriendelijk knikkend, “’we gaan snel naar de overkant, Mevrouw heeft vlooien”……

Bericht in de krant: Gevonden vastgebonden aan een boom, uitgehongerd en dorstig, vel over been……. Man, vrouw en twee kinderen. De fox van dit gezin wilde een keer alleen op vakantie

Twee foxen liepen over straat waar juist tevoren nieuwe parkeermeters zijn geplaatst.. Wat is dat voor flauwekul, zegt een van de foxen. Heb je nu ook al toiletten waar je voor moet betalen?

“” Heeft jullie fox ook een stamboom?”” Nee hoor, hij plast tegen elke boom die hij tegenkomt””

Met de kerst hebben wij een fox gekregen. De kinderen hebben hem Foxie genoemd, maar ik denk dat ik zijn naam in Egypte ga veranderen. Hoezo Egypte? vroeg zijn vriend
“”Omdat ie in elke kamer een dampende piramide achterlaat!”

HONDENBELASTING ôôk voor uw FOX
“Goemorg’n, gemeentehuis’” De receptioniste van ons plaatselijk gemeentehuis spreekt Sneller dan ze denkt. Ondergetekende met een fox wilde graag, met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen, wel wat meer duidelijkheid hebben over wat er met het geld gebeurde dat men aan hondenbelasting binnenkreeg.
“Goedemorgen mevrouw, ik zou weleens weten wat u zo al met mijn belastinggeld doet, met name het deel wat wij aan hondenbelasting afdragen”.. “”Ik “??. Nee, u niet persoonlijk, de gemeente natuurlijk. “”O zo, nou dat weet ik niet hoor, dan moet ik u even doorverbinden met iemand anders”. Doet u dat maar. “”Verbind u door met de Afdeling Middelen”” Dank u wel.
“Afdeling Middelen, met Tanja, goedemorgen””. Goedemorgen mevrouw, mag ik iemand die mij meer kan vertellen over de hondenbelasting? “”Ik verbind u door met het hoofd Sectie Gemeentelijke Belastingen””
“”Bonsma” Spreek ik met het hoofd Sectie Gemeentelijke Belastingen? “””Met de interim spreekt u. Mijn collega is al een half jaar ziek thuis, conflictje met de grote baas “” Ik meen iets van leedvermaak te bespeuren, maar het gaat mij verder ook niet aan. Opnieuw herhaal ik mijn vraag. “”Tja, dat zou ik zo 1-2-3 niet kunnen zeggen. Kijk alle belastinggeld komt als het ware op een hoop zogezegd en daar worden weer diverse dingen van gefinancierd en dit soort kleine gelden is bestemd voor eeeeeh…… nou, om bijvoorbeeld pijnpunten in de zorg weg te werken, ook heel belangrijk”” Maar Bonsma, kunt u dan geen concreet voorbeeld noemen van iets waar mijn foxen daadwerkelijk iets aan hebben? “”Meneer , u bent aan het difficulturen””. Pardon? “”Dat is een ander woord voor “Moeilijk doen””. Wordt er dan iets gedaan in de zin van wandelpaden waar mijn foxen vrij kunnen lopen? “Met die vraag geef ik u door aan mijn collega van Ruimtelijke Zaken””.
Voordat ik nog iets kon vragen had ik de volgende ambtenaar aan de telefoon. Voor de vierde keer stel ik mijn vraag en een vriendelijke mevrouw vertelt heel behulpzaam, dat ze me even door verbindt net het hoofd van de afdeling Ruimtelijk Zaken, Sectie Groen en ik mag kiezen uit achtereenvolgens : groenvoorziening, sportvelden, hertenkamp, ongediertebestrijding, kapvergunningen, gemeentelijke begraafplaatsen, bossen en landschapsbeplanting. Ik kies sub-sectie bossen en landschapsbeplantingen en krijg meteen de chef aan de telefoon
“”Wij doen veel aan groen. Er zijn net zo’n 20.000 stuks Betula, Quercus en Acer < beuk, berk en esdoorn> gepland op een lapje van vier hectare voormalig landbouwgrond aan het Dwarskanaal en er zit nog zo’n 20 hectare in de planning, we voldoen helemaal aan onze resultaatsdoelstelling””
Vooral het laatste kwam er met gepaste trots uit.
Maar creëert u ook iets voor de hondeneigenaar? “”Eeeeh…speciale dingen voor honden, nou nee niet echt, daar zijn we een beetje voorzichtig mee, we zitten ook niet te wachten op een honden-tsunami
Tenslotte , weet ik de burgemeester zelf aan de lijn te krijgen. Bertus,<ik mag Bertus zeggen, wij kennen elkaar namelijk van een andere vereniging> hoe zit het met mijn hondenbelasting, wat doe je daar allemaal mee?
“”””Niets natuurlijk”. Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn wij één van de weinige gemeentes in het land die geen hondenbelasting heffen, dus doen we er ook niets mee…..””””

 

Cody dronken?

Tarkan lust er ook wel eentje!

Terrie in actie