(Ziet u geen menu, klik hier voor de complete website)

DE FOXENBIBLIOTHEEK:

De puppyfluisteraar van Klaas Wijnberg
Een aanrader waarin de rode draad is :een fox aan de riem is geen foxenleven
uitgever Strengholt united media

RED MIJN BAAS
Arnoud Busscher
Paperback,  geen isbn te bestellen www.hondenspecialist € 10,00
Vragen en verhalen uit de praktijk van de schrijver
Ze zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen en tussen de verhalen door staan veel gestelde vragen uit de praktijk met daarbij zijn antwoorden
De titel spreekt voor zich over de inhoud.!

 

De Hondenspiegel
Inge Pauwels
ISBN 9789002235047       € 19,95

De fox en zijn baasje zijn vaak twee handen op één buik. Ze begrijpen elkaar met één blik en ze kopiëren zelfs elkaars gedrag. De fox werkt als een spiegel: hij weerspiegelt ons gedrag.
Heeft je fox bijvoorbeeld een gebrek aan zelfvertrouwen? Vaak is dat een reactie op je eigen gebrek aan zelfvertrouwen.
In dit boek legt de schrijfster aan de hand van haar eigen ervaring als hondentherapeut uit hoe iedereen hondenspiegel kan gebruiken.

**********************************************************************************************************

De Foxterrier, hoe hij leeft en wordt gefokt
Door Johan Pieterse uit 1938.

De Ruwharige Foxterrier van A tot Z
DIT IS DE FOXTERRIER BIJBEL!!!!!!!
Door: B Van Der Hoeven- De Meijer uit 1954 of 1978.

 

De Trimreader
Uitgave van de F.o.F.
Het trimmen van de draadhaar foxterrier met:
Waarom trimmen, geschiedenis, rasstandaard van de draadhaar en gladhaar fox anatomie en fysiologie van de huid en vacht, materiaalkennis.Het trimmen stap voor stap, trimschema, natrimmen, strippen, verkeerd trimmen Wassen van de fox, nagels knippen en voetverzorging, gebit- neus- oog- en oorverzorging.
     
bestellen Trimreader

  Foxterriër
 
Auteur: Liesel Baumgart
ISBN: 9024369185
 


Beschrijving

Deze gids is een onmisbare hulp bij de aanschaf en de verzorging van de foxterriër. Dit boek beschrijft de geschidenis, de rasstandaard en de typische eigenschappen van de foxterriër. Bovendien geeft het antwoord op een heleboel vragen als: wat zijn de ontwikkelingsfasen van de hond? waar moet ik op letten bij de aanschaf? hoe geef ik mijn hond een aangepaste opvoeding en training? waaruit bestaat de juiste voeding? wat doe ik wanneer de hond ziek wordt? Boek met veel kleurenfoto's.
  

Wandelen met je hond
Uw hond lekker laten rennen, spelen en zwemmen. Waar mag dat in Nederland? In "wandelen met je hond" deel 1 en deel 2 staan per uitgave 25 prachtige losloopgebieden. De wandelingen, van 4 tot 23 km, gaan door verschillende gebieden, zoals bos, heide en hondenstranden. Achterin vindt u nog een handige uitneembare Honden Losloopkaart van Nederland. 
 
ISBN 9018016993     
ISBN 901802144x   
 
  De puppyfluisteraar
 
Auteur: Wijnberg Klaas
ISBN: 905860201X

Beschrijving
Na het overweldigende succes van de Hondenfluisteraar deelt Klaas Wijnberg zijn kennis met puppy's in de Puppyfluisteraar. Volgens de beproefde stap-contact-methode - onder meer gebaseeerd op de ethologische wetenschap - wordt puppy's geleerd gebaren te herkennen die hun op een natuurlijke manieren leren U te gehoorzamen en te begrijpen. Oogcontact in combinatie met de status, situatie, gebeurtenis en omgeving zorgt voor een gecompliceerd spel van actie en reactie. Het 'lezen' van elkaar - kijken naar het gedrag in al zijn facetten - is daarin zeer belangrijk; alle signalen die de hond geeft zijn te zien in zijn miniek, houding en gedrag. Een gedegen puppytraining zal veel van uw tijd vergen, maar in ruil daarvoor ontwikkelt U een gezonde en harmonieuze verstandhouding met uw puppy. Lees alles over: welk ras het beste bij u past, de rangorde in het gezin, emoties, agressie en communicatie, spel en training en veel meer.


 
  60 leuke spelletjes met uw hond
 
Auteur: Durst-Benning
ISBN: 9024369509

Beschrijving
Dit boek bevat 60 spelletjes en vrijetijdsactiviteiten voor binnen en buiten. De spelletjes worden stap voor stap uitgelegd zodat ze makkelijk aan te leren en uit voeren zijn. Grootte, ouderdom of lenigheid zijn hierbij niet belangrijk: elke hond en elk baasje vindt in dit boek activiteiten die hem op het lijf geschreven zijn. Boek geheel in kleur. 
 Wie is hier de baas?
 
Auteur: Frijlink-Grasveld
ISBN: 9072977920

Beschrijving
De schrijfster legt op een begrijpelijke manier uit waarom honden vaak anders reageren dan wat wij mensen 'normaal' vinden. Het boek vertelt hoe kinderen zouden moeten omgaan met honden. Een leesboek speciaal voor kinderen. Maar ook voor volwassenen staat er achterin het boekje een speciaal informatief hoofdstukje om ongelukken met honden en kinderen te voorkomen.

 
 Toepoels kindergids, mijn eerste hond
 
Auteur: Whitehead Sarah
ISBN: 902301068x

Beschrijving
Wat ieder kind moet weten over z'n hond
Dit boek geeft kinderen veel tips over hoe er met de hond moet worden omgaan, staat vol spelletjes die binnen en buiten gedaan kunnen worden en leert kinderen de hond te verzorgen en op te voeden. Boek volledig in kleur.

 
  97 manieren om je hond te laten lachen
 
Auteur: Langbehn Jenny
ISBN: 9027494746

Beschrijving
Honden zijn dol op geheimpjes. Zelfs een gewoon zinnetje wordt extra belangrijk als je deze in het oor van je hond fluistert. Let op zijn reactie als je dicht bij zijn oor zegt "ga je mee uit?". 97 Creatieve en grappige manieren om met kietelen, wrijven, fluisteren en spelletjes om je hond blij te maken en de band met hem te versterken. Niet alleen de hond, maar ook jij staat straks bij de deur te springen. We gaan uit! We gaan uit!. Jenny Langbehn werkt in een dierenkliniek in Manhattan waar zij de plaatselijke hondengedragsdeskundige is. Origineel cadeauboekje voor hondenliefhebbers. Boek met kleurenfoto's.

 
De vrouw die naar honden luistert
 
Auteur: Fennell Jan
ISBN: 9043903523

Beschrijving
met een voorwoord van Monty Roberts
Geschreven in de verhalende vorm. De schrijfster laat
 zien hoe haar zachtaardige methode van communiceren
met 'de beste vriend van de mens' gedragsproblemen
op eenvoudige wijze overwonnen kunnen worden.

 

 

Denken als een hond
 
Auteur: Fisher John
ISBN: 9041004726

Beschrijving
Kruip in de huid van je hond en bekijk het eens van zijn kant. Auteur John Fisher neemt de hondenbezitter mee naar de gedachtenwereld van zijn dier en legt uit op welke manier hondengedrag gecorrigeerd en getraind kan worden.
In dit boek wordt teruggegaan naar de oorsprong, de instincten van de hond. De auteur legt uit dat honden de menselijke eigenschappen nooit zullen begrijpen, maar dat dit andersom wel mogelijk is. Dat laatste is het doel van dit boek. Om dit begrip te bereiken beschrijft John Fisher het gedrag van honden dat als probleemgedrag wordt gezien. Aan de hand van voorbeelden legt John Fisher uit waarom dit gedrag ontstaat en hoe het op positieve wijze gecorrigeerd kan worden. Dankzij deze praktijkgerichte aanpak is Denken als een hond! een perfect hulpmiddel voor amateurs en professionals.
 

 

Waarom doet mijn hond zo?
 
Auteur: Fisher John
ISBN: 903891007x

Beschrijving
Dit praktische boek - geschreven door een toonaangevende deskundige op het gebied van hondengedrag - geeft antwoord op talloze vragen en legt uit hoe u het gedrag van uw hond kunt veranderen zonder hem te straffen. De auteur biedt een fascinerend inzicht in het gedrag van uw hond. Daarnaast somt hij een groot aantal specifieke problemen op en geeft er oplossingen voor die iedere hondeneigenaar met succes kan toepassen. Dit kan ertoe bijdragen dat uw hond een gelukkig en acceptabel lid van uw gezin wordt.
 


 

De hondenfluisteraar
 
Auteur: Wijnberg Klaas
ISBN: 9060109880

Beschrijving
HERZIENE UITGAVE, 4E DRUK MEI 2002

Een hond opvoeden doe je niet even tussendoor. Er is tijd, motivatie en energie voor nodig. Klaas Wijnberg heeft een methode ontwikkeld, de Stap-contact-methode, een methode die deels is ingegeven door de natuur. Anders dan in de traditionele trainingen, worden in deze mehode geen commando's gebruikt om de hond dingen aan te leren. In Wijnbergs revolutionare methode vindt communicatie tussen hond en mens op een natuurlijke manier plaats, voornamelijk door oogcontact en gebaren.
In het eerste deel van dit boek wordt de hond en zijn gedrag in het algemeen behandeld. Hierin wordt kennis verstrekt, die een iedere hondenliefhebber zou moeten bezitten. In het tweede deel, dat gevoel en emotie behandelt, leert u op een bepaalde manier naar u hond, uzelf en uw omgeving te kijken. Dit is nodig om het 'fluisteren met honden' aan te leren. Uiteraard wordt ook de filosofie achter de Stapcontact-methode uitgelegd, en komen de theoretische en praktische uitvoering aan bod.


 

De oudere hond
 
Auteur: Roosmalen Gerty van
ISBN: 9058210561

Beschrijving
Dat u niet met een oudere hond om kunt gaan, zoals u gewend was toen hij nog een pup was, is duidelijk. Dit boek probeert een leidraad te zijn. Het is geschreven vanuit de gedachte dat een senior dier volop in het leven kan staan en dat u met hem veel plezier kunt hebben. Als u hem geeft wat hem toekomt, is ook een oudere hond een vriend voor het leven. Boekje met kleurenfoto's.